Besöket

Vad händer hos kiropraktorn & osteopaten?

Första besöket

Vid första besöket hjälper vår receptionist till med inskrivning av person- och adressuppgifter. Betalning av besöket sker även här. Vi accepterar kontanter, Mastercard, Visa, Maestro samt Visa Electron.

Efter inskrivningen får du gärna slå dig ner i en fotölj och läsa en tidskrift innan du kallas in till kiropraktorn.

1. Första steget inne hos kiropraktorn eller osteopaten

Kiropraktorn går igenom din sjukhistoria där du får berätta om din besvär. Eventuellt ställs fördjupande frågor när det är relevant för att få en bättre förståelse om vad som kan vara orsaken till dina besvär. Det är viktigt att du upplyser oss om du har några andra sjukdomar speciellt då avseende tumörsjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar eller benskörhet. Vi vill säkerställa att symptomen kommer från rörelseapparaten och inte från de inre organen. Det är även viktig att du upplyser oss om du behandlas med blodförtunnande medicin, exempelvis Waran.

2. Nästa steg är inspektion av hållning och rörelseförmåga av ryggraden och relevanta leder

Beroende på sjukhistorian och symptombild görs palpation (undersökning med hjälp av händerna) av leder och ryggrad, ortopediska, neurologiska och kiropraktiska / osteopatiska tester. I några fall kan vi även behöva komplettera med test av blodtryck och puls. Vi kan även behöva remittera till röntgenundersökning innan vi kan ta ställning till behandlingsåtgärd.

3. Kiropraktorn eller osteopaten gör sedan en analys av sjukhistorik och undersökning

När din behandlare säkerställt en diagnos planeras en rekommenderad vårdplan för dig förutsatt att inga kontraindikationer framkommer i sjukhistorian och/eller i undersökningen. Några patienter remitteras vidare till ortoped, neurolog, reumatolog eller till sin allmänläkare för vidare utredning. Vi samarbetar även med personliga tränare, i de fall vi bedömer att det behövs mera vägledning och stöd under ett träningsförlopp. Vårdplanen innehåller oftast behandling med manuella tekniker, generella råd samt förebyggande / rehabiliterande träning. Det är viktigt att du följer råden och aktivt deltar under behandlingsförloppet för att vi ska uppnå bästa möjliga resultat. Oftast men inte alltid kan behandlingen påbörjas vid första besöket.

Besök och kontakt

Rygg- & idrottskliniken
Bolmstadsvägen 40a
341 34 Ljungby

info@ryggidrottskliniken.se

Öppettider

Mån - Tors08.00 - 17.00
Fre08.00 - 15.00
Lunchstängt12.00 - 13.00
Lör - SönStängt

Tidsbokning

Tidsbokning
0372- 36 20 03
Boka tid online

Avbokning
0372- 36 20 03
info@ryggidrottskliniken.se

Senaste nytt

 • Tim Anttila
  Välkommen Tim Anttila
  Välkommen diplomerad massageterapeut Tim Anttila. Tim kommer ursprungligen från Eskilstuna, men efter studier...
 • Petteri Sallinen
  Välkommen Petteri Sallinen
  Från och med tisdagen den 28 Augusti ökar vi kapaciteten ytterligare på kliniken....
 • GDPR
  GDPR
  Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina...